Idag kom äntligen mina marmorskivor till köket!

7 januari - 2014 | 7 kommentarer

Nu börjar jag se slutet på min renovering. I alla fall i köket!

Idag levererades mina efterlängtade marmorskivor. Äntligen kan vi ha rinnande vatten- kranar i köket!

Vi har ju handdiskat i badrummet hela julen även om diskmaskinen gått för fullt!

Extra glad tror jag att jag är för mitt beslut att ha 2 hoar, en på varje sida.

En liten på sidan vid spisen:

Och en stor, djup och vacker på motsatta sidan vid diskmaskinen:

Några små detaljer återstår såklart, som att koppla på vattnet och kakla sista raden, men de känns helt fantastiskt bra!

Så Kära vänner:

Ni är Varmt Välkomna till mitt nya kök!


Malin! Tusen tack! Jag hittade det i London men det är handgjort och mexikanskt! Sara! De kostar mellan 10-25 kr styck. Jag la ut allt på golvet till plattsättarna för att vara säker på att det skulle bli som jag ville ha det. Langade sedan platta för platta....viktigt att fogen är lite bredare när det gäller den här typen av kakel. Lycka till och detsamma såklart! Maud! Åh, tack! Ja, 2 hoar är verkligen praktiskt även om min ena är väldigt liten. Men den står andra sidan nära spisen vilket är bra! Och det låter både gott och trevligt med afternoon tea! /monika

monikasmat | 2014-01-11 11:47:44

Åh så fint köket ser ut! Så skönt att du nu inte behöver diska i badrummet längre och väldigt smart med två hoar. Jag ska göra nytt kök i sommar och tar in alla bra saker, så två hoar lägger jag på minnet. Så mysigt med en kakbok. Ser ju väldigt goda ut. Lycka till med det i dag. Jag ska ha afternoon tea-date med vänninor i eftermiddag. Det kanske blir din nästa bok? Ideer och recept för afternoon tea.

Maud | 2014-01-11 09:22:28

Hej Monica och tack för en underbar blogg! Ser bilderna på ditt kök och blir inspirerad till mitt nya. Jag undrar var det är inköpt någonstans och vad de ligger i pris/styck eller kvadrat? Jag har googlat mexikanskt blått kakel och fått upp liknande men de säljs styckvis, det jag undrar är hur du fått till det underbara mönstret? Vad har du gett plattsättarna för instruktioner för att få det så snyggt blandat? Tacksam för svar, du har ju fått till det jag har letat efter ett tag men inte vet hur mönstret fås ihop, den där snygga orehelbundheten? Hälsningar från Sara och god fortsättning :-)

Sara | 2014-01-09 02:37:22

Åh vilket fint kök! Vart får man tag på så snyggt kakel? Mvh Malin

Malin | 2014-01-08 20:04:22

Karin! Kul att du gillar det! Tusen tack! Ninni! Tusen tack! Och jag tror det blir kanon! /monika

monikasmat | 2014-01-08 12:51:28

Åh, vilket underbart kök! Grattis! Där kommer du att hitta mycket ro och inspiration under 2014.

Ninni | 2014-01-08 11:04:06

oj vilket drömkök :-) blir spännande att följa dina aktiviteter i köket.

Karin | 2014-01-08 09:05:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *