Snart Midsommar! Rabarber, jordgubbar och pioner!

15 juni - 2014 | 7 kommentarer

Äntligen!

Blev det dags för mig att återigen servera min smulpaj med rabarber och jordgubbar på Thielska Galleriet!

Smulpaj Rabarber :jordgubbar Monika Ahlberg

Det blev dagens kaka vill jag lova!

Och det är samma stuk på rabarberna och gubbarna som förr!

Tog en sväng ”hem” före jobbet och skördade!

rabarber och pioner

Detta kära vänner är en underbar dessert till Midsommar! 3-dubbla receptet för en långpanna och det räcker till 25 personer. Glöm inte den lättvispade grädden!

Receptet finns här!

Och blomsterskörden som förgyllt kakbordet hela dagen finns nu hemma hos mig  i stan!

pioner och blåklint


Ville bara se4ga att jag e4lskar dina bf6cker. Har ff6ljt den he4r bloggen le4ng men det e4r ff6rst nu som jag har fixat en blogg-anve4ndare. He4lsa panda ;)

Bob | 2015-11-12 13:35:54

jamen!! vilka le4cker heter du visar fram:D Jag har aldrig te4nk pe5 att doppa dom i chlokad..konstig faktiskt eftersom jag e4lskar chlokad ..jag har bara haft tjockgre4dde pe5 dom ..men nu har jag fe5tt ett nytt tips:D

Prathamesh | 2014-08-15 09:09:07

Åh så gott med rabarberpaj! En fråga om något helt annat: Var har du köpt den underbara, turkosa klänningen du har i senaste numret av Hänt Extra? Bilden är från nyinvigningen av Scandic Rubinen. Vilket märke är det på klänningen? SÅ snygg! Den hade jag velat ha på ett bröllop jag ska på. Glad midsommar! Anna-Karin

Anna-Karin Lundin | 2014-06-20 18:18:44

Inger! Ja, mina döttrar vill ha mycket smul som de säger så gillar man det är det bara att dubbla! 3 dubblar man receptet räcker det till en hel långpanna och 18-20 pers! Emma! Kul! Och ja, jisses så nervöst det är med mitt sommar! Tack för att du vill lyssna! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-06-20 11:59:46

Åhh... rabarberpaj. Det påminner mig om midsomrarna när jag var liten. Men nu har jag bestämt mig för att en annan favoritefterrätt som hör sommaren till. Det kan bli Budapestrulle med jordgubbar: http://helenasmatresa.blogspot.se/2014/06/budapestrulle-med-jordgubbar.html eller Krispig marängtårta: http://helenasmatresa.blogspot.com/2011/11/krispig-marangtarta.html Glad sommar! :)

Helena | 2014-06-18 20:51:59

Supergod paj och vackra färger och urlätt att göra!!!! Om jag inte minns fel så tipsade du att din dotter dubblade den goda smulblandningen, först när jag plockade ut pajen ur ugnen i em kom jag i håg det. . . Tack för alla recept och alla vackra bilder du delar med dig. /Inger

Inger Norberg | 2014-06-18 16:12:38

Gjorde den underbara jordgubbs och rabarberpajen i eftermiddags och bjöd döttrarna med vänner på den. Blev enormt uppskattad av oss alla, mums vad god den var!! Ser även fram emot att höra ditt sommarprogram i juli! :)

Emma | 2014-06-18 15:45:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *