Jambalaya på mitt vis!

12 augusti - 2014 | 5 kommentarer

Igår var mamma och hälsade på här på Marstrand och eftersom hon dessutom fyllde år blev det en extra festlig middag!

Lite av ”man tager vad man haver” men sim sala bim så blev det en sorts Jambalaya, fast på mitt vis!

Jambalaya

Räkor, pilgrimsmusslor och kycklinglårfiléer på en härlig bädd av jungfrusallad. Allt är sedan toppat med min basilikasås!

Marinera kycklinglårfilérna i min bästa marinad.

Stek sedan gyllene i smör i några minuter.

Fräs räkorna i smör, vitlök och röd chili.

Stek pilgrimsmusslorna i 1 minut på varje sida i smör.

Lägg upp salladen på ett stort vackert fat. Gärna tillsammans med körsbärstomater och avokado.

Fördela kyckling, räkor och pilgrimsmusslor ovanpå. Häll till sist över min ljuvliga basilikasås!

Grattis mamma!

 


Lisa! Tack! Och nej tyvärr, mina matkassar finns inte mer men du har en uppsjö av recept såväl här som i min bok "Monikas vardagsmat" som passar för lättlagad, snabblagad, god och billig vardagsmat! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-08-20 19:46:59

Hej Gillar din mat och dina underbara kokböcker. Min fråga matkassarna finns de fortfarande. Hälsn lisa

Lisa | 2014-08-20 00:10:35

Hej Harriet! Den brukar hålla så länge som den behövs, dvs den går åt!:)! Vet du med dig att du inte kommer att göra åt allt inom ett par veckor ska den förvaras i kyl, annars i rumstemperatur.Lycka till! Karin! Åh, tusen tack! Verkligen fina ord som jag kommer att bära med mig! Ha en fin kväll! /monika

Monika Ahlberg | 2014-08-17 21:19:40

Tusen Tack för ett makalöst bra sommarprogram. Har lyssnat på det i efterhand och anser att innehållet var vackert, genuint, smakfullt, gripande, presenterat med väl avvägd integritet och på ett helt underbart behagligt sätt. Ett program helt i klass med den vackra kvinna Du de facto är. Önskar Dig allt gott och hoppas att vi får se mycket mer av Dig i TV-sammanhang eftersom det alltid är lika kul tack vare att Du är en kvinna som är begåvad med både humor och självdistans

Karin Reuter Stovell | 2014-08-17 18:27:36

Hej, Jag har gjort din basilikasås och den är verkligen himmelsk! Men hur lång hållbarhet har den? Hur förvarar jag den? I kylskåp eller i rumstemperatur som annan olja? Stort tack på förhand!

Harriet Wennberg | 2014-08-15 12:59:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *