Sockerbullar med blåbärssmör och hallon- och blåbärssmul!

1 september - 2014 | 7 kommentarer

Ja nu är tiden för att baka med bär!

Hoppas att ni har som jag har (eller hade!) hösthallon i era trädgårdar för jisses vilken smak de har!

I dagarna har besökarna på Thielska galleriet kunna frossa i hallon- och blåbärssmulpaj

IMG_8886

samt de förunderligt goda sockerbullarna fyllda med blåbär och smör!

IMG_8900

Allt bakat ur min bok ”Kakor- små och mjuka”!

Annat kul är jag äntligen blivit med balkong! På en dag smälldes världens finaste balkong upp hemma hos mig!

IMG_8896

IMG_8904

Nu ska den snart blomma ordentligt!

Och här inne kom äntligen Moster Gretas fina kristallkrona på plats!

IMG_8901


Elin Maria! Åh, tack för dina glada Hurra rop! Och ja, min balkong blir mycket ja:)! Trevlig helg! Veronica! Mums! Och lycka till! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-09-05 10:03:38

Vad jag blev sugen på en blåbärspaj när jag läste det här inlägget. Det får nog bli en smulpaj med blåbär och så råkräm till i helgen. Tack för inspirationen!

Veronica | 2014-09-03 21:23:49

JAG BARA SUGER PÅ ORDET : SOCKERBULLAR MED BLÅBÄRSSMÖR. SOM POESI & VERKLIGHET PÅ EN & SAMMA GÅNG. MMMMMM ! DU KOMMER ATT ÄLSKA DIN BALKONG. DU KOMMER ATT BESJÄLA DEN HELT ENKELT. JAG HAR INTE SVÅRT ATT SE DET HELA FRAMFÖR MIG.DEN KOMMER ALLTID " ATT VARA DU. " LYCKA TILL MED DEN ! LAMPAN BLEV JU OCKSÅ BRA & PRYDER SIN PLATS. DET ÄR EN SANN GLÄDJE I ATT SE HEMMET & ANNAT OCKSÅ VÄXA FRAM. PROCESSERNA ÄR FINA. TACK ATT DU DELGER ! GOD FORTSÄTTNING PÅ HÖSTSTARTEN !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2014-09-02 17:44:58

Maud! Ja Jisses!Det gick på 1 dag! Och det är verkligen underbart! Sockerbullarna finns i min senaste bok: Kakor-små och mjuka:) men kan lägga ut det såklart! Gülay! Jag delar med mig så ofta jag kan, precis som förr! Dessutom har det varit tekniska problem med nya sajten...Och ja, nu bor jag i stan! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-09-02 17:31:02

Du HADE trädgård läser jag. Då har jag fått svar på min fundering-:)

Gülay | 2014-09-02 13:19:11

Receptet till sockerbullarna fyllda med blåbär och smör finns i Monikas nya "kakbok". Men jag personligen saknar att du Monika delar inte med dig lika ofta recept som du gjorde innan. Nu är du mer sparsam med både inlägg och recept tycker jag. Jag började läsa din blogg 2010,men har gått tillbaks och läst allt tidigare. Förr var det ju mer recept,mer både jobb och privat. Nu har du väll bara tid till cafeet och till nära och kära. Förresten bor du i lägenhet med trädgård som har hallonbuskar? Isåfall mumsfilibabba -:))

Gülay | 2014-09-02 10:16:34

Så snabbt det gick med balkongen! Härligt för dig. Blåbärsbullarna ser alldeles underbara ut. Recept?

Maud | 2014-09-01 18:44:44

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *