Julmarknad på Thielska Galleriet!

4 december - 2014 | 19 kommentarer

Kära vänner!

Om ni ännu inte hunnit besöka mig och Thielska Galleriet har ni ett gyllene tillfälle nu!

På lördag har vi julmarknad i hela galleriet! Här finns goda chanser att finna alla era julklappar! Vi kommer att ha specialpriser på böcker, textilier, stearinljus, keramik, allehanda delikatesser, godis och pepparkaksdeg!

Och på tal om pepparkaksdeg!

Så kan ni också betrakta detta fantastiska pepparkakshus som Weine Holmberg gjort till förmån för hemlösa!

Pepparkakshus

Skänk en slant och det kan bli ditt!

Och vi har bullat upp med allehanda delikatesser!

Småkakor

småkakor

inläggningar, oljor och vinägrar

Honungsnötter_2

Och godis såklart!

julgodis

Varmt Välkomna på lördag 6e December mellan 12-17!


Jag vet det Monika. Jag vet vilken fin människa du har varit mot mig och generös. För det har jag alltid varit tacksam över. Det är därför jag har blivit så ledsen varför ser inte "underbara" Monika mig längre. Vad har jag gjort? När du svarada alla men inte mig var det sista droppen för mig. Förlåt om jag har sårat dig för det var inte meningen. Gott nytt år till dig och alla.

Gülay | 2014-12-30 20:59:58

Biggan! Tack! Och så sant. Gott nytt år! Och kram! /Monika

Monika | 2014-12-30 20:25:45

Gulay! jag måste säga att jag blir både förvånad, ledsen och bestört över ditt inlägg! Till dig har jag skickat böcker "privat" eftersom du inte kunnat köpa dem, förlorat synen och haft andra behjärtansvärda skäll som jag inte kunnat motstå. Jag har för tillfället tekniska problem, alla tekniker på alltommat.se är på semester så ingen kan hjälpa just nu. Jag kommer att fortsätta som alltid, med att försöka sprida matinspiration, glädje, kärlek och en del udda inslag. Och precis som Biggan skriver, så är ALLA mer än välkomna! Gott slut och hoppas du får ett fint nytt år!/ Monika

Monika | 2014-12-30 20:23:57

Känner jag Monika rätt, så är alla hjärtligt välkomna till hennes blogg. Monika är en varm generös person med stor glimt i ögat. Jag beundrar henne för att hon över huvud taget orkar med allt hon har att göra i sitt liv. Nu går vi mot 2015 med vänligt kärleksfullt sinnelag, det är min önskan. Gott nytt år till er alla och en varm kram till dig Monika!

Biggan | 2014-12-30 18:14:32

Nämen vad roligt då att TKB också dök upp. Tack vare att jag blev ledsen över att bloggaren Monika inte ser mina inlägg. Då dök "det gamla" upp som ett försvar. Hoppas att monikasmat blogg i 2015 också blir lika varm som det var innan ,lika personlig,med oftare delade mat och bak recept,med många härliga komenterar som i den "gamla" tiden. Bloggarna in the kitchen och lyxlagat som också är här på sidan det har inga data problem med sina inlägg! Jag måste säga att det är inte första gången jag inte blir sedd av Monika. För flera månader sen skrev hon,gjorde reklam av sin nya kakbok och berättade ett fint erbjudande av allt om mat. Jag skrev att vilket bra erbjudande och att jag köpte kakboken ännu dyrare. Då förväntar man ett litet tack från Monika för att jag köpte boken. För utan oss som inte köper boken blir det ju inte lika stor framgång. Varje köpare borde ha betydelse varifrån man än kommer. I snart 6 år har jag följt dig Monika,tyvärr har jag inte face,insta osv,men bloggen har jag följt och lagat flera flera av dina recept med "glädje"

Gülay | 2014-12-30 10:37:45

Biggan! Så kul! Och jodå! Elin Maria heter hon och även Elin Maria följer mig på min FB sida! Kram! Monika

Monika Ahlberg | 2014-12-29 16:37:12

Oj vad kul! Nu kör vi!!! Du är ju för enastående generös du Monika som är positivt inställd till att vi är på din fina blogg och "tramsar" litet igen!!!Och TKB du med din humor och fina vintips, så glad jag blev att se dig här "hemma" hos Monika igen. Millan och Susanne med flera hoppas vi väl skall vara här inne snart igen och nosa! Jag har hitta vår fina Monika på fb och det är ju också härligt, ändå känns det nu som att hitta gamla goa vänner. Ha det så bra och vi ses med all säkerhet här igen .Vad hette tjejen som skrev med stora bokstäver, någon som minns Elsa Maria eller något...Kram på er!

Biggan | 2014-12-28 22:46:05

Underbara TKB! Och Biggan! Som suger tag i det hela! Let´s go again! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-12-27 19:31:03

God fortsättning Monika och inte minst Biggan Jag får be om ursäkt att jag har "slarvat med det viktiga" (läs att vara här) Har haft en resa eller flera lite hit och dit. Blir ju alldeles varm (fördel i kylan här) av dina ord Biggan :-) och det är ju helhärligt att kunna mötas på Monikas blogg..det är som att bli bjuden på mingelfesten med bara fördelar ..- så då kan vi ju börja att mingla igen ? God fortsättning och ser (synen har blivit lite sämre om man säg) fram emot att få mingla här igen med er vackra, fina och underbara nougatmänniskor ;-) ...och Monika så klart !

TKB | 2014-12-27 19:05:49

Svarat alla utom mig. JAG SA INTE ELAKA SAKER OM DIG! Behövs inget svar nu,det kvittar...

Gülay | 2014-12-26 18:21:27

Tusen tack Linda! Och detsamma såklart! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-12-26 17:36:22

Biggan! Vilken underbar kommentar! Jag håller med dig, vilken familj vi var! Är! Jag har inte kunnat blogga loka ofta pga så många tekniska problem med bloggen nuförtiden men det har lovats från högre ort att det ska lösas! Stor kram! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-12-26 17:34:46

Hej Monica, Nu är det dan före dan före dopparedan, och jag vill bara önska dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR ! från Linda

Linda | 2014-12-22 23:06:50

Monika i dag tog jag fram din underbara kokJul-bok så lätt som en plätt blev den årliga "lilla U" gjord igen. Så god och den ser ju otroligt arbetad ut, den har nu funnits med oss här flera jular i rad på godisbordet. Kram från Biggan, som i dag blev aningen nostalgisk, tänkte på den gamla tiden när vi fanns på din "gamla" blogg och tyckte nästan vi kände varandra, Millan, TKB, med flera med flera, vad vi hade högt i tak Monika och du var med på noterna. GOD JUL till dig och tack för allt som du fortfarande delar med dig av.

Biggan | 2014-12-15 18:02:06

Hej Monika Nu i ett par år har jag gjort din italienskasill och västerbottensill med stor glädje. Även på julgodis sidan är wienernougaten stor favorit. Nu undrar jag om du har en ny krämig sillrecept som du vill dela med dig? Likadant en ny julgodis favorit. Önskar dig all lycka i framtiden.

Gülay | 2014-12-14 10:38:49

Välkommen Caroline! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-12-08 17:08:30

Kommer i mellandagarna, är ff i ITALIEN!! Ser superfint ut!! http://mittlivpacapri.blogspot.it/

caroline | 2014-12-07 10:32:14

Vilken härlig kommentar Magda! Tack! /monka

Monika Ahlberg | 2014-12-05 21:51:46

Ser ljuvligt ut! Din röda bok har kommit fram efter några månaders träda...så hos oss doftar det ljuvligt nu.. precis tagit ut julstollen ur ugnen och dränkt den i cognac, vad jag älskar denna kaka! Så in i... god! Blir svårt att låta den mogna... Ni som inte gjort Monikas julstolle, gör den! En förutsättning bara... är att man uppskattar torkad frukt... Lycka till på lördag! :-)

Magda | 2014-12-04 22:07:24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *