Räksallad med kronärtskockshjärta!

28 augusti - 2015 | 6 kommentarer

Ja, Kära vänner, så här ser det ut när vi har dukat för lunch i den vackra ateljén på Thielska Galleriet.

Räksallad Thielska Galleriet

I dag serverade vi vår populära räksallad. Den innehåller sallad, tomat, snedskuren gurka, långa strimlor röd paprika, ägg, majonnäs, dill, citron, räkor såklart och så mina supergoda balsamicomarinerade kronärtskockshjärtan. Allt toppas sedan med min basilikasås såklart! Receptet kommer sist i inlägget.

Maten får ett vackert ljus genom de fantastiska fönstren i ateljén.

Atiljen Thielska Galleriet

Lika vackert och härligt hade vi det då vi spenderade några dagar på mitt älskade Marstrand i helgen.

Snabb båtfärd, hela 50 knop! i en Brig med Järnbröderna från Marstrand till ett kalas i  Göteborg

Monika Ahlberg

Och dagen efter fick vi en helt ljuvlig båtfärd  norröver från Marstrand, upp till en liten ö som heter Stocken. Vi passerade bland annat musselodlingarna vid vackra Mollösund.

Musselodling

Och i gapet där Västerhavet öppnar sig och gör så att det alltid gungar var det i söndags fantastiskt stilla. Vackrare än så här blir inte livet!

Brandskär

BALSAMICOMARINERADE KRONÄRTSKOCKSHJÄRTAN

1 burk kronärtskockshjärtan

MARINAD

1/2 dl mörk balsamvinäger

2 dl mild olivolja

2-3 vitlöksklyftor

Några kvistar färsk timjan

Låt kronärtskockshjärtanen rinna av väl.

Mixa balsamvinäger, olivolja och vitlök till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och garnera med färsk timjan. Kronärtskocksjärtanen passar som tillbehör till det mesta och är supergoda på just räksallad.


Åh, Tusen tack Karen! /monika

Monika Ahlberg | 2015-09-03 19:47:59

Hej Fantastiska Monica alltså! Man blir lyrisk av alla vackra bilder och all denna underbara mat och bakrecept man får ta del av.Böckerna för att inte tala om! Jag måste säga att denna blogg är ett måste.....och att det är också roligt att se all den lycka som du utstrålar på de bilder du är med på. Good charma ! Ha det gott

Karen | 2015-09-01 21:01:06

Lisa! Åh, tack! Och varmt välkommen tillbaka till Palatset! Maggan! Jag skulle satsa på chutney om äpplena är skadade, mos om de är ok. Lagra tror jag inte på då jag antar att de fått stötar. Torka går ju också men är inte min grej. Elin Maria! Du är nog min trognaste läsare och jag blir glad varje gång du skriver! Tack! Och ta dig nu till Thielska Galleriet så bjuder jag på kaffe! /Monika

Monika Ahlberg | 2015-08-31 19:12:53

JA, TACK SÅ MYCKET MONIKA FÖR ATT DU ÄR SÅ GENERÖS MED INTRYCK, MATBILDER, KÄNSLOR, NYA TÄNK & MED GLIMTEN I ÖGAT. DU BERIKAR MIG VERKLIGEN. Å SEDAN DETTA MED VÄST / BÄSTKUSTEN. JAG ÄR HUR SVAG SOM HELST & GILLAR ALLT, SOM DU LÅTER MIG NJUTA AV. TA BARA TALLRIKAR MED RÄKSALLADEN, SOM JAG FÅR ÖGONNJUTA. TOPPEN !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2015-08-29 18:04:36

Hej! Har du några råd att dela med dig av i blogginlägg? största grenen på äppelträdet rasade i veckan, rätt mycket halvmogna Ingrid Marie, vad göra med dessa? Är det Chutney som gäller ( har sett ett av dina recept) eller funkar mos? Lagra? Torka? Tacksam för tips- och framför allt, stort tack för dina recept i bloggen, har använt många och dem gör succé var gång / maggan

Maggan | 2015-08-29 09:34:56

Vilka vackra bilder du ger oss! Både av mat , interiörer o hav! I sommar har jag varit o besökt thielska galleriet o din underbara servering. Fantastisk fint o jag ser fram emot o lämna Göteborg för Stockholm fler gånger o återse detta!! Tack för allt du delar med dig!!

Lisa | 2015-08-29 08:15:09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *