Julgodis, Boksignering, julfest och julmarknad!

8 december - 2015 | 2 kommentarer

Kära Vänner!

Allt går i julens tecken dessa dagar!

Själv har jag hunnit med en sväng till härliga Ulrica Messing och Torsten Jansson på Kosta Boda Art hotel för att inta mitt första julbord. Här fanns inte mindre än 23 olika sillar så det gällde för mig att stålsätta mig så jag inte åt mig mätt på sillarna! Inte lät för en sillälskare som jag…..

Att äta julbord var dock inte mitt enda ärende till Kosta. Nej, jag skulle även göra julgodis och signera böcker i Kosta bokhandel.

Monika Ahlberg Kosta

Härligt att se att ”Monikas Jul” är så populär! Och jag var i gott sällskap!

Författarprogram Kosta

Jag hann få upp adventsljusstakarna hemma innan jag for!

Advent

Väl hemma blev det ett väldans julstök på Thielska Galleriet!

Allt för att fylla kafét med en massa läckerheter införgalleriets  julmarknad som startade i helgen!

De omåttligt populära saffranspäronen och lingonpäronen!

Saffranspäron, Lingonpäron

Den läckra aprikos- hallonmarmeladen!

Aprikos- Hallonmarmelad

Det juliga julsaltet!

julsalt

Den magiska basilikasåsen och vackra lingonbalsamicon!

Basilikasås, Lingonbalsamico

Kanske den mest populära burken?

Julsenapen!

julsenap monika ahlberg

Vid sidan av detta har vi också pepparkaksdeg, praliner, småkakor, oljor, vinägrar och så böcker förstås!

Och vi serverar jultallrik och  juliga kakor i kafét!

Butterkaka med saffran och mandelmassa

 

Varmt Välkomna!

Vi fortsätter så länge lagret räcker!

I veckan var det också dags för Lind & Co´s årliga julfest. Och i år hade jag fått äran att leverera maten!

Julfest Lind&Co

 


Hej Ann-Christine! Jag har kokat morotsslantar och sockerärter i grönsaksbuljong och sedan hällt på min magiska basilikasås! Receptet finns här http://blogg.alltommat.se/monikasmat/2011/03/18/varsta-basta-trickset-till-en-god-maltid/ I såsen till laxen har jag créme fraîche och stenbitsrom. Lycka till och God Jul! /Monika

Monika Ahlberg | 2015-12-10 16:14:01

Hej vad fint allt ser ut. Jag undrar vad har du gjort med morötter och sockerärtor, har du stekt eller kokat. Ligger de in någon marinad? Sen år det patè med gele på och vad har du i såsen till laxen? Många frågor och det kanske finns i någon av dina böcker men tacksam för svar.

Ann-Christin K Mara | 2015-12-10 10:24:08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *