Grönt på julbordet, ugnsbakad kål!

23 december - 2015 | 2 kommentarer

Jag har ett stort behov av några gröna rätter på mitt julbord. Min senaste favorit, som visserligen inte bara passar på julbordet utan även som både ensamrätt och som tillbehör till en köttbit året om, är ugnsbakad kål. Godast blir denna rätt med spetskål men det fungerar också med vitkål. Så här till jul smaksätter jag det hela med min härliga julsenap!

UGNSBAKAD KÅL

1 spetskål eller 1/2 vitkål

Smör till pannan

4-5 dl vispgrädde

2 msk julsenap (grovkornig söt/stark)

Dela kålen i rejäla klyftor. Hetta upp en rejäl klick smör i en panna. Bryn kålen runtom.

Kål, Monika Ahlberg

Häll på grädden och rör ner senapen. Baka kålen på 225° i ca 15- 20 minuter. Vänd runt någon gång under tiden. Ta ut och servera!

Ugnsbakad kål, Monika Ahlberg

Med detta gröna recept vill jag passa på att önska er alla en underbal Jul!

Kära Vänner:

God Jul och njut nu av nära och kära!


Hej! Det går bra! Både att spara i kyl och frysa. Till en annan gång kan du vänta med grädden tills samma dag som den ska serverad. Lycka till och gott nytt år! Monika

Monika | 2015-12-31 14:19:52

Hej! Tack för alla fantastiska recept och underbar inspiration! Jag har precis gjort din guldsoppa som vi ska ha på nyår. Nu undrar jag om det var lite för tidigt i förberedelse, håller den till nyår eller går det bra att frysa den? Med vänlig hälsning, Ulrika

Ulrika | 2015-12-29 23:04:17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *