Soliga hälsningar från Marbella och Måltidens Mervärde!

29 september - 2018 | 9 kommentarer

Kära vänner!

Nu skriver jag en varm hälsning från vårt underbara ställe i Marbella. Häromdagen fick jag en sådan härlig känsla av hemma och det bådar ju gott för framtiden!

Kanske berodde det på att jag nu hängt upp min underbara ”kristallkrona” på terrassen. Den fick till och med eget säte ner på planet!

Vi går powerwalks varje morgon längs strandpromenaden och mina nya favoritblommor har blivit palmer!

Badar, det är 23 grader i vattnet, solar kanske inte så mycket utan fixar en hel del hemma (det finns massor att göra!).

Vi handlar härliga råvaror till både luncher och middagar som faktiskt Glenn mestadels lagar. (Ibland under min ledning:))

Det som toppar just nu är rödingen som vi knaperstekt med skinnsidan ner. Serverade den med bara sallad och smör- och vitlöksfrästa champinjoner. Så gott!

Men biffsalladen som Glenn gjorde på egen hand härom kvällen var heller inte fel!

Lite arbete blir det ju varje dag också såklart!

Idag har jag till exempel ägnat mig åt att förbereda mig för när jag ska vara moderator på Måltidens Mervärde i Vara 29/10.

Jag ser mycket framemot att träffa de inspirerande föreläsarna: Anna- Karin Quetel, Anna Berholtz, Rickard Tellström och Tomas Gunnarsson. De verkar alla vara personer med stor erfarenhet och kunskap samt underhållande.  Och så längtar jag efter hela härliga publiken förstås!

 


Jag tycker att det låter som att du har stenkoll! Prövandet i sig är en del av lyckad matlagning. Det är det som är så fantastiskt med den kulinariska världen. Stort lycka till!💞

monikasmat | 2023-01-18 20:50:46

Hej! När jag lagar mat brukar jag landa i att det hade varit kul att variera maten med nya kryddor, nya syrakombinationer etc. Har du några förslag på det enklaste och snabbaste sättet att testa kryddblandningar/syror? Jag funderar på att blanda en kryddblandning med ris/yoghurt eller något neutralt så att man snabbt får en känsla för hur just den blandningen smakar, för att snabbare lära sig mer och bli bättre på kryddor, syror och hur det påverkar måltiderna. Har du några andra idéer eller förslag på hur man kan lära sig kryddor/syror/smakar bättre? Jag vill börja med grunderna för att få en bättre förståelse för det som ger smak till en måltid, sedan andra steget skulle vara att försöka lägga till det i olika måltider. Tråkigt att laga en stor måltid och sedan förstöra den för att du känner att du vill prova något nytt. Jag skulle hellre förstöra en matsked yoghurt istället. Haha. Allt gott, Lukas

Lukas Suter | 2023-01-18 20:44:09

Hej Anne! Nejdå, inte nerlagd! Bara en liten paus. Jag kommer igen! Stort tack för att du följt mig och hoppas såklart att du kommer att göra det igen! /Monika

monikasmat | 2019-03-06 17:21:01

Är bloggen nedlagd nu? Vad trist! Den var ett stort nöje för mig för några år sedan när jag var sjukskriven. Förstår att ditt liv ser annorlunda ut nu. Det är svårt att hinna med allt. Tack för det som varit!

Anne | 2019-03-06 16:49:27

God jul önskar jag dig🎄

Susanne | 2018-12-23 19:59:29

Hej Monika God Jul och Gott Nytt År önskar jag till dig.

Gülay | 2018-12-23 10:44:57

Tack , du är bäst

Susanne | 2018-10-17 08:43:20

Absolut susanne! Varmt välkommen! Monika

monikasmat | 2018-10-17 07:21:23

Är 29/10 fortfarande aktuellt? Har sett fram emot det.

Susanne | 2018-10-17 06:31:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *